Ook WG Kunst Kerstsale, met 100 deelnemende kunstenaars, was een succes. Voor de organisatoren er van – er waren nog twee dagen toegevoegd – en voor mij. Er zijn in die eerste twee dagen maar liefst 4 van de 5 etsen verkocht. Ik merk dat vooral de dansers aanslaan.

Zij hebben dan ook mijn hart. Al eerder hield het onderwerp mij bezig, wat resulteerde in een aantal aquarellen. Maar met het etsen pakte ik de draad weer op.

 

Die dansers.

 

Aanleiding is een groep oudere klassieke dansers. Of liever gezegd, dansers met de eeuwige jeugd tussen de veertig en de tachtig jaar. Elke zaterdagochtend komen zij bijelkaar in een dansstudio om hun technieken bij te houden onder leiding van verschillende leraren. Ik mocht een paar keer komen schetsen. Wat me trof was de schoonheid van het onvolmaakte. Bij klassieke dansers denk je aan jeugd en perfectie. Hier zag ik iets dat daar bovenuit steeg, wat mij inspireerde tot het maken van dr reeks "Nooit te oud om te dansen". Herinnering aan mijn eigen jeugdopleiding bij het Schapino ballet hielp een handje.

 

Reageer op dit bericht